Mingelkväll i Malmö

I tisdags kväll hade TestZonen sitt första event någonsin i Skåne. Det var riktigt intressant och kul att träffa sponsorer, testare, läsare och skribenter och som vanligt var gensvaret bra. Vi var fullbokade redan några dagar innan så intresset låg verkligen på topp.

Mingelkvällen inleddes med att besökarna delades in i stokastiska grupper så att de flesta skulle ha chans att träffa personer som de förut inte kände. Känslan i lokalen var att vi lyckades väl med grupperna. Varje grupp fick ett antal frågor att besvara på twitter:

1. Vad tycker ni om TestZonens nya logga?
2. Vad är den hetaste trenden inom test just nu?
3. Vilken svensk skulle du helst lyssna till på nästa TestZonen event?
4. Vilken engelsktalande ”test-guru” skulle du helst lyssna till på nästa TestZonen event?
5. Är rollen testledare försvunnen om 5år?
6. Är testare ett yrke eller en roll?
7. Ökar behovet av acceptanstest när man köper standardsystem?
8. Är systemintegrationstest viktigare än systemtest?
9. Är en mindmap ett bra testadministrativt verktyg?
10. Vad är mest intressant inom test?
11. Vad tycker ni om detta mingel?

Twitterflödet finns kvar här på sajten.

För egen del var det kul att träffa de gamla testvännerna som jag har här nere och inte minst de som vi träffade. Vi kommer tillbaka, var så säkra. Tills dess, ett stort tack till Anna Hoff som drog i trådarna och till våra sponsorer som hjälpte till att göra en höjdarkväll – Sogeti, Konsultbolaget, Qlickview, Stretch, Jayway och Knowit.

 

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.