En magisk stund – TZ2012

Det är lite roligt ibland när man kollar tillbaka i bakspegeln, hur små val och beslut formar en framtid. För min egen del så går historien med TestZonen tillbaka ett par år då jag träffade Jonas på skatteverket där vi båda jobbade på samma testcenter. Efter en alldeles för lång utekväll så drog vi slutsatsen att vi skulle göra något. Tyvärr för Jonas så kan man ju inte droppa sådana saker i mitt knä. För när jag väl hittar grogrund för en ide så måste jag prova den. Det är nog därför jag arbetar med test överhuvudtaget, det där med att utforska saker sitter i DNA’t.

Några år senare så tog vi beslutet att samla ihop styrkorna till en liten, familjär, nätverkande och inspirerande konferens. Denna gång fick inte alla vara med, utan vi ville verkligen ha grogrunden att forma det hela till det vi ville. Vi ber om ursäkt om någon har känt sig utanför, men det fanns alltid möjligheten för Er att bli skribent och på så vis visa sig intresserad att träffa denna klick människor som nu blev TestZonen2012.

Det var sanslöst kul att träffa gamla vänner, kollegor men minst lika roligt var att träffa alla Er som jag inte tidigare hade mött. Visst hade vi kunnat göra saker bättre, visst så hade vi kunnat bjudit in någon höjdare från utlandet och visst kunde vi haft fler föreläsningar. Men, med facit i hand så var det en magisk liten stund i min testkarriär att få samla så mycket kompetens, motivation och härliga människor på samma ställe, som dessutom ställde upp på alla våra galna ideer.

För när man väl ska göra något, så ska man göra det fullt ut. Betalningen för allt detta ideellt slit, jo, för både TestZonen och TestZonen2012 sköts helt ideellt, på vår fritid, var bland annat att sitta i Kina-salen i Högberga och se och höra hur personer nätverkade och diskuterade test och annat såsom det vore det självklaraste sak i hela världen. I de flesta fall hade personerna aldrig träffat varandra förut. Sådana ögonblick kan man inte betala för att få, det är större än vad de vanliga basala ersättningarna som finns.

Det som var det tråkigaste med allt för min del var att som arrangör att man inte kunde vara med själv på den här konferensen. Men det är ett pris som vi som ordnade var tvungna att betala.

Sedan borde alla glömma Högberga som ställe, för det borde vara vår lilla hemlighet, vårt lilla smultronställe i Stockholm. Jag kan inte nog berömma servicen och hur lätt det var att göra med deras management. Tack Högberga!

Till sist, med sådana deltagare som vi fick dit till TZ2012 så behöver man knappt något program. Top notch, eller som någon sa – Creme ala creme!

Det var sannerligen en magisk stund i mitt liv och förmodligen också i “Test Sveriges” historia.

Låt oss se om vi gör om det!

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.