Sast Väst Q4

I onsdags var det dags för sista SAST mötet på västkusten för detta år. I fokus denna gång stod två helt olika ämnen och presentationer. Först ut var SQS’s Rob McConnell som kom långväga från Belfast för att diskutera lite runt molnet och dess möjligheter, tjänster men också begränsningar. En av Robs teser var att just nu är själva molnbegreppet “Hypa:t” men inom en snar framtid kommer molnet vara en del av våra standardlösningar och ingen kommer direkt prata om molnet, dvs en klassisk S-kurva utveckling.

Personligen så anser jag att molnet har en fantastisk kraft när det gäller testmiljöer. Man kan på ett fåtal minuter få upp en stor testmiljö för en ofta väldigt ringa slant, likaså pratade Rob sig varm om detta och hade använt ett antal leverantörers olika lösningar. Alla stora bolag sitter nu och sätter upp sina molntjänster och miljöer, och här kommer vi hitta en hel del intressanta lösningar framöver.

Nästa föreläsning var i avdelningen det mer komiska facket. Sigma vann tävlingen att få göra en videodagbok för EuroStar i Manchester. Det visade sig vara en rättvis seger, med ett antal intervjuare så körde de en härlig videokavalkad från Manchesters alla hörn. En stor plats fick Googles test guru James Whittaker som diskuterade om hur Google testar och som vanligt när det gäller konferenser och de stora personligheterna spetsade till sitt budskap, som i detta fallet var att test som vi känner till det kommer dö ut. Trenden som Sigma berättade om var just detta att det kommer bli en transformation i vad man som rollen testare behöver i kompetens.

Videodagboken kommer länkas från den här artikeln när vi får in den, tills dess kan ni se vinnarbidraget från Sigma här!

Nästa år så kör vi SAST möte i Februari, då står undertecknad som delansvarig för programmet. Välkommen!

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.