Biblioteket i fickan

Kunskap är makt sägs det och aldrig har det varit billigare eller enklare än nu att få kunskap. TestZonen är ett enkelt och gratis alternativ där vi hela tiden hjälper varandra att bli bättre. För vi har inte råd att tappa i konkurrenskraft mot våra konkurrenter i ett världsligt perspektiv.

Ett sätt som vi på TestZonen numera använder är tjänsterna där du som prenumerant får tillgång till nästan alla böcker inom IT, för  i mitt tycke ringa slant. Det finns två tjänster som står ut – Safari books och Books24x7. Tjänsterna är likartade och vilken som är bäst beror på helt enkelt tycke och smak. Priserna är rimliga, ungefär 300-350 kr i månaden.

Du kommer åt böckerna på din PC, telefon (android/iphone) och platta. Du kan söka genom tiotusentals titlar och hitta hjälp precis när du behöver det.  Jag måste säga efter att provat i några veckor att konceptet är fantastiskt. Problemet är att det finns så mycket att läsa att man inte har tiden till det. Dessutom väger vanliga böcker och de tar plats även om själva läsupplevelsen för min del fortfarande är enklare att läsa med en hederlig pappersbok så är tillgången, möjlighet till sök och bokmärkning ett snäpp bättre. En nackdel är också att man inte kan låna ut en bok, men det går att ladda ner e-böcker och lämna bort enligt ett token-system.

Jag vet att i Indien för ett exempel så kostar vissa it-böcker bara en tiondel av vad de kostar här. Indien har på något sätt lyckats komma undan copyright lagarna och kan således ta in kunskap på ett billigt sätt. I Sverige är det ruskigt dyrt med facklitteratur i jämförelse vilket kommer hämma oss i att ligga steget före.

Så, hade jag varit chef, anställd osv inom IT i Sverige idag så hade jag direkt kikat på de här tjänsterna. För TestZonens del så kommer vi försöka recensensera fler böcker inom test, nu när vi har ständig möjlighet att få tag i nästan ALLA nya böcker inom test.

Biblioteket i fickan –  en vision som numer är verklighet.

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.