Hör upp!! Efterlysning!!

Jag letar efter erfarenheter från personer som använt SCRUM. Jag har nämligen bristfällig rutin inom området och dåliga erfarenheter. Så jag undrar nu om du som lyckats med SCRUM som testare kan tänka dig att dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet.

Det finns några kriterier dock.

  1. Genomfört mer än en Sprint, helst utan att ha scope-cuttat  mer än 5% av dina arbetspaket
  2. Mer än fem parallella sprintar i samma releaseprojekt (intresserad av hur ni löste eventuella beroenden)
  3. Inte ett ”web-projekt”.  Jag är mer intresserad av ”produktutveckling” än ”Web-tjänster”

Mina erfarenheter är att man ”kör efter SCRUM… eller iaf vissa delar av SCRUM”. Anledningen är att när det börjar bli komplexa projektberoenden och det är mer än mjukvaru som gör sig gällande så faller flera av tankarna med SCRUM.

Jag skulle också vilja höra erfarenheter från när

  1. En utvecklare tog rollen som verifierare och vise versa
  2. Ett team var större än de rekommenderade 5- 9 personer
  3. När den ”sista” sprinten i releaseprojektet inte räckte till.

Som ni förstår är jag nyfiken på när ni har lyckats och vilka era nyckel faktorer var.

Jag personligen älskar SCRUM och hatar det på samma gång. Jag gillar verkligen Daily SCRUM och den breda delaktighet som alla medlemmar i projektet får. Däremot får jag utslag av den smått frireligiösa stämning som råder så fort någon skall ”Sälja” in SCRUM, och det är alltid nått litet Web-Project som ges som exempel (iaf när jag har lyssnat).  För min erfarenhet är att man inte alltid ska, kan eller borde använda SCRUM.

Så kör så det ryker, ser fram emot mycket intressant läsning.

About Martin

Martin Karsberg Delsystemverifierare på SAAB EDS i Göteborg Hyffsat bred erfarenhet av test och verifiering av mjukvara. Jag har jobbat med de flesta typer av test, allt från enehtstest och kodteckning till acceptancetester sittandes i kundens knä. Jag har erfarenhet av applikationstest så väl som test av inbyggdasystem och ändå känner jag mig ofta som en novis och är glad att ständigt få lära mig nya saker.