Swisch-swisch – back to work

Sommaren swischade förbi likt en orkan och det är dags för mig och många andra att tillbaka till gruvan gå. TestZonen rivstartar med massor med intressanta och lärorika artiklar av Sveriges bästa skribenter inom ämnet. Det kommer bli en häftig höst sajten och säkert också för många av Er – våra läsare.

Just nu är det börsfrossa och det skrivs det otroligt mycket om i alla andra medier. En sak som jag funderade över, är nu när aktiehandeln på börserna är automatiserade, vilka garantier finns för att kvaliteten på systemen som skall agera på picodelen av sekund att de fungerar? Hur testar man dessa system och hur vet vi att de inte ställer till med en massa oönskade scenarios. Att handeln har varit automatiserad och där datorer varit ett verktyg, det har vi haft länge, men de senaste åren har hela mäklarbolag varit mer eller mindre en rack datorer placerade så nära börsens hjärta som möjligt och där optimering på processorcykel nivå är en stor del av affärsplanen. Jag har inte själv arbetat med de här systemen men är lite intresserad över hur man säkerställer dem, om någon har jobbat med dem så vore det hemskt intressant att få se en artikel om ämnet här på TestZonen. Tänk Er om vi sänker en helt samhälles ekonomi på bara en microsekund för att det finns buggar i ett av de här systemen?

För min del personligen så har jag tagit beslutet att lämna galärskeppet Sogeti och starta min egen lilla slup TestAdvance Sverige AB som bara ska hålla på med test och kvalitet, så det blir ett race här i höst. Jag tackar alla på Sogeti för de här åren och önska Er fortsatt lycka till.

När det gäller TestZonen så kommer det växa ännu mer i höst. Vi hoppas på än fler artiklar, men även också att intervjua nationella och internationella intressanta människor inom branschen. Vi tittar ständigt på att förnya oss med ny teknik och bättre lösningar. Bland annat har vi funderat på att ta fram en app för alla bärbara devices så att användningen från de makapärerna blir enklare och bättre.

Ett nyhetsbrev kommer inom kort till alla våra medlemmar. Vi håller också på att utveckla medlemsdelen med material som förhoppningsvis kommer här i höst, det handlar om mallar, program m.m. Det är alltid värt att vara medlem och är du inte det så passa på att gå med – det är gratis!!

Hoppas på en härlig höst!

Nu kör vi!

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.