Stockholm – Utforskande testmetod – så här får du dina agila tester att ta fart 2011-03-30

Ett inspirerande kostnadsfritt frukostseminarium – ”Utforskande testmetod – så här får du dina agila tester att ta fart!” hos AddQ Consulting den 30 mars kl. 08:00 – 09:30.

xBTM – en ny fluga eller något vi verkligen kan använda?

xBTM är ett samlingsbegrepp för Session-Based Test Management (SBTM ) och Thread-Based Test Management (TBTM). Bägge teknikerna sorterar under utforskande tester, och teknikernas styrka ligger i att de behåller kreativiteten och flexibiliteten från utforskande tester utan att förlora möjligheten till spårbarhet.

Idag jobbar många agilt och får då ofta problem med traditionella, skriptade tester men vågar inte ta steget till utforskande tester. Med hjälp av xBTM hänger test med i det höga tempot i korta iterationer utan att tappa möjligheten till kontroll och bra scenariotester. Vilken teknik som passar bäst beror oftast på individen själv. SBTM bygger i grunden på timeboxade sessioner medan TBTM snarare bygger på testidéer i form av trådar (threads).

MÅLGRUPP

Seminariet riktar sig till utvecklare, testare eller linjechefer som vill veta mer om xBTM

FÖRELÄSARE

Christin Wiedemann
Efter en avslutad forskarutbildning inom fysik bytte Christin till en karriär inom IT, och idag är hon testkonsult på AddQ Consulting med inriktning på utforskande tester och testautomatisering.

Michael Albrecht
Sedan 1996 har Michael arbetat med kvalitetssäkring av mjukvara. Han har arbetat som Testare, Testledare, Teknisk Projektledare och Test Strateg / Arkitekt. Sedan 2003 har Michael jobbat med uppbyggnad av testverksamheter och processförbättringar. Han har under perioden även jobbat mycket med automatiserade tester och icke-funktionella tester i en agil utvecklingsmiljö som praktiserar SCRUM

DATUM & PLATS

Den 30 mars, 2011. Frukost serveras från 08.00. Föredraget börjar 08.30 och beräknas sluta senast 09.30.

Seminariet kommer att hållas i Kista Entré, Knarrarnäsgatan 7, Kista.

Tryck för mer info

About admin