TestZonen önskar God Fortsättning!

Så här när det nya året börjat ta fart är det hög tid att sammanfatta TestZonens första år, som i praktiken var ett kvartal då vi slog upp portarna 30/9. När vi startade så utgick vi naturligtvis från att vi tyckte det saknades en sajt dedikerad till test i Sverige på svenska. När vi sedan öppnade så blev vi överväldigade över att det stöd vi fick av Er i form av besök, artiklar och ryggdunkningar. Det har varit otroligt kul att se tillströmningen av både medlemmar och besök, det ger oss än mer energi att lägga på denna portal.  

TestZonens tillkomst
TestZonens historia började när vi (Bengt Augustsson och Jonas Hermansson) hamnade på en sunkig pub på Odenplan för en sista öl på vägen hem från en invigningsfest. Vi var då rörande överens om att det saknades en svensk testsajt och att vi nu skulle skapa en. Till skillnad från de flesta andra bra idéer som man får på sena efterfester så var detta en ide vi trodde på och ville utföra även dagen efter.. 

TestZonen 2009 i siffror
Antalet besök under 2009: 6330st
Antalet unika besökare under 2009: 2179st
Antalet artiklar under 2009: 63st
Antalet författare under 2009: 21st
Antalet utdelade böcker under 2009: 11st
Antalet utdelade kurs eller konferensplatser under 2009: 1st 

2009 år mest lästa artikel blev: “Har vi kört vilse?” skriven av Linda Hoff.
Grattis Linda, bra skrivet. Artikeln hittar Ni här http://testzonen.se/?p=746 .

Vi vill även passa på att påminna om alla gamla artiklar som postades under vårat startskede och nu kanske fallit i glömska, Ni hittar samtliga publicerade artiklar under rubriken artiklar i menyn. Glöm inte häller de rabatter och erbjudanden som finns att hitta under medlemsinfo.

Detta om vad som hände 2009, vad händer under 2010 på TestZonen?
Vi vill börja med att uppmana alla att fortsätta med att bidra med artiklar och kommentarer. De är Ni som bidrar som gör TestZonen till vad den är och bidrar till att kunskapen och intresset för test ökar i Sverige. Vi vet dessutom av egenupplevda erfarenheter att artiklarna stärker Erat varumärke. Nyligen så var en av oss ute hos en kund för förstagången och presenterade sig i början av mötet. Kundens svar var “men är det inte du som har skrivit artikeln….”, redan där var förtroendet vunnet.  

TestZonen är stolta att IQPC vände sig till TestZonen när de ville ha tips på talare och teman till årets Test Management & Quality Assurance Forum. Som tack för våra tips så fick vi en gratis plats att lotta ut till våra medlemmar. Så missa inte den pågående utlottningen av en plats till konferensen Test Management & Quality Assurance Forum 2010, Läs artikeln http://testzonen.se/?p=1328 för mera information om hur du deltar i utlottningen. Vi hoppas även att Ni kommer fram och pratar bort en stund med oss under konferensen.

TestZonen kommer vidare att intervjua en rad test personligheter, både svenska och utländska för att sedan publicera intervjuerna under våren. Vill Ni bli intervjuade? Vill Ni att vi intervjuar någon speciell? Har ni kontakt med någon som ni tycker vi borde intervjua? Tveka inte att höra av Er till info@testzonen.se eller lägg en kommnetar här under. VI kommer även i samband med detta skicka ut frågeformulär med olika teman till utvalda personer för att pejla av vad som händer och vad som är på gång i test Sverige 2010.

Kursdelen av TestZonen kommer under våren att få ett välbehövligt ansiktslyft och uppdatering. Vi vet även att det saknas kurser från en del leverantörer. Hjälp oss gärna att påminna dem att skicka in information om sina kurser till info@TestZonen.se .

Ni har säker uppmärksammat att man sedan sent i december på förstasidan kan se de lediga tjänster eller konsultförfrågningar som just nu finns inom testområdet. Har vi missat någon aktör eller leverantör så hör gärna av er till dem och till (ja ni gissade rätt) info@testzonen.se .

Vi på TestZonen önskar godfortsättning och vill än en gång tacka alla våra författare för 2009 och ser framemot nya artiklar 2010.

Bengt Augustsson och Jonas Hermansson


bajh

 

About admin