Test Out West – Epilog

Test Out West var det givna startskottet på EuroSTAR där TestZonen tillsammans med SAST Väst och Passion For Test ordnade ett evenemang för att sammanföra det lokala med det globala. Över 170 personer dök upp tillslut vilket är på gränsen till rekord för ett ideellt test evenemang i Göteborg. Till detta hade våra tio sponsorer dukat upp med freebies i den lilla salen. Frågan om de inte hade mer fart vid sina bord än vad många av konsultbolagen hade i sina på EuroSTAR.

På talarlistan bjöd vi på Kristian Karl – Sveriges guru inom modellbaserad test och Rikard Edgren – en av våra duktigaste talare. Kristian vågade på sig att visa modellbaserad testning i praktiken och Rikard berättade om sin resa inom test med ett banbrytande sätt att bara visa faktiskt fyra bilder.

TestZonens nya bok – Fel Fel Fel som kom direkt från pressarna visades upp tillsammans med ett antal av våra skribenter på plats. Många kom hem med ett ex av första trycket och autografer av oss som varit med och sammanställt den mest varierande testbok som har sett dagens ljus på svenska. Vi kommer rätta upp några saker och sedan ha en riktig releasefest vad det lider.

Dagens lyckligaste var nog dock Noreen Akhtar som vann ett dagspass till EuroSTAR. Grattis!

Till detta hade vi en stor bar öppen bar och för de som var med ända till slutet så blev det en runda på stan också.

Foton från tillställningen finns här!

Vi fick frågor om vi inte skulle göra en ny Test Out West framöver. Vi låter frågan vila och se om det tar fart igen. Näst på tur är att göra en releasefest för boken Fel Fel Fel samt att börja med arbetet för TZ14. TZ14 förövrigt går att anmäla sig till redan nu, men kraven är hårda och priset billigt. För mer info se övriga poster om TZ14.

Tack alla som hjälpte till att göra Test Out West en succe!

//Bengt

 

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.