James Bach, snille eller bråkmakare?

Jams Bach har blivit testarnas idol och närmast ikon de sista 5 åren. Likt en popJMBach-166x220 stjärna åker han med en hög prislapp världen runt och överallt får han toppbetyg eftersom han är vältalig, han publiken att skratta när han delar ut sparkar åt det test etablissemang som inte han vill tillhöra. James vill tillhöra nytänkarna. Och han tänker nytt och annorlunda och verkar väldigt smart.

James har varit smart nog att paketera och ge ett namn på det som vi som testat länge alltid har gjort och kallat det Exploratory Testing. Jag vill påstå att jag alltid testat med dokumenterade testfall (scripted testing) i kombination med icke dokumenterade tester (Exploratory Testing). Men tack James för att testare kan lära sig mer om metoden och testtekniken Exploratory testing.

Men James är lite av en bråkmakare när han i sina bloggar sågar best practises som används i testmetodik dokumenterat i RUP, TMAP, ISTQB. Han kan ha en attityd av besserwisser där han är smartast och underkänner värdet av ramverk för test, standards för test och certifieringar för test.

Är det månne detta som är hans snille? Att få en debatt och en reaktion?

[TestZonens anmärkningar]
Ovanstående åsikter är författarens och inte TestZonens åsikter. TestZonen publicerar i normalfall inte åsikter om enskilda individer, men gör i detta fall ett undantag då vi tror James tål och uppskattar detta. Den stora bilden till artikeln är lånad från James Blog.
[/TestZonens anmärkningar]

Tags:

About Leif Bälter

Leif Bälter Leif började på 70-talet som utvecklare och har haft de flesta IT roller men sista 20 åren oftast Projektledare/Testledare i flera branscher hos Cap Gemini och Sogeti fram till 2008. Sedan AddQ Consulting. Effektiva testprocesser och verktyg i symbios med beställare, kravansvariga och utvecklare är ett område som han brinner för.