Testdesign för programvara – Del 2 nu tillgänglig

TestZonen har den stora äran att presentera vårt senaste samarbete! Torbjörn Rybers bok ”Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall” kommer del för del att bli  tillgänglig att ladda ner från TestZonen – och det helt GRATIS!

Boken kommer att kunna laddas ned som 3 separata filer, vilka motsvarar de 3 delarna som boken är uppdelad i. Nu är turen kommen till  del 2.

Vill du hellre ha boken i tryckt form så finns den att köpa här, http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197606219

För att kunna ladda ner boken så behöver du vara registrerad och inloggad på TestZonen, välj sedan Medlemsinfo i menyraden och klicka på testdesign för programvara länken.

Vi tackar Torbjörn Ryber för att han generöst delar med sig av sin bok till TestZonens användare.

________________________________________________________________________________________

Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall Testdesign_webb2
DEL 2

Detta är huvuddelen av boken och handlar om hur du tar fram bra testfall på ett bra sätt. De testdesigntekniker som beskrivs är alla praktiskt användbara och kompletterar varandra. Teorierna bakom teknikerna beskrivs grundligt och varje teknik demonstreras med hjälp av exempel som du kan följa steg för steg. Till de viktigaste fi nns även övningsuppgifter. Att kunna använda teknikerna är ett första steg, att veta hur du ska anpassa dem till just ditt projekt är en kunskap som kommer ju mer du jobbar med dem.

Du kommer ofta att hamna i situationer där du måste anpassa de beskrivna teknikerna eller använda andra tekniker för att lösa problemen, du är välkommen att dela med dig av detta till författaren för framtida reviderade upplagor.

About admin