Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall

TestZonen har den stora äran att presentera vårt senaste samarbete! Torbjörn Rybers bok “Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall” kommer del för del att bli  tillgänglig att ladda ner från TestZonen – och det helt GRATIS!

Boken kommer att kunna laddas ned som 3 separata filer, vilka motsvarar de 3 delarna som boken är uppdelad i och vi börjar med att släppa del 1 idag.  

Vill du hellre ha boken i tryckt form så finns den att köpa här, http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197606219

För att kunna ladda ner boken så behöver du vara registrerad och inloggad på TestZonen, välj sedan Medlemsinfo i menyraden och klicka på testdesign för programvara länken.

Vi tackar Torbjörn Ryber för att han generöst delar med sig av sin bok till TestZonens användare.

________________________________________________________________________________________

Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall Testdesign_webb2
DEL I

Dessa inledande kapitel är till för att ge dig övergripande information om vad test är. De innehåller reflektioner om hur test påverkas av olika utvecklingsmodeller och om olika typer av angreppssätt. Du får också en genomgång av vad du praktiskt måste kunna för att utföra testerna.Det finns ett särskilt kapitel som handlar om utforskande testning, eller exploratory testing som det också är känt som. Jag har försökt att kategorisera olika typer av tester och testtekniker för att skapa ett sammanhang.

About admin