Michael Bolton

Förra veckan ordnade SAST Väst sitt Q2 möte med en prominent gäst – Michael Bolton. Det var första gången jag såg honom live och han är en attraktion vid talarstolen med en säker och giftig ton. Att han var i Göteborg sammanföll att Eurostar går här på senhösten och är chairman för eventet, så Eurostar och SAST gjorde gemensam sak att promota både eventet och Michael. Att intresset var stort rådde inget tvivel på, det var rekordpublik och de vanliga lokalerna räckte inte till så vi bokade en lokal på Chalmers som även den blev överbokad med 25%.  Rent logistisk för Michael så var det här ett stopp på hans Sverige turne där han hade varit på konferensen Lets Test som han tyckte var “absolute fantastic”.

Presentationen som sådant började med att visa ett antal scenarios där fel hade inträffat för att lätta upp stämningen (många föreläsare använder sig av den metoden eller att lista topp-tio inom något som alla kan relatera till) och sedan ett helt tjog eller två med olika vinklingar på test med ett context driven metodik.

Efter presentation fick jag möjlighet att luncha med honom och Martin Jansson som höll testlabbet på Let’s Test. Vi kom in på ett antal ämnen, bland annat att han och James inte var helt ovilliga att göra något tillsammans med TestZonen framöver. Så vi får se var det landar. En av frågeställningarna som jag hade var hur mycket han hann arbeta med själva ämnet mot att föreläsa och han medgav att från stund till annan att det kan bli för mycket resor och föreläsningar men att han hela tiden försökte komma in och hjälpa företag då och då. Det är ett av problemen att när man väl blir en “guru” att tiden att arbeta med själva ämnet blir mindre och mindre. Vi diskuterade också om vad som saknas idag men som skulle behövas och det fanns en hel del intressanta vinklingar.

Många som jag pratade med på SAST ansåg att det mesta hade de hört förut men att det var en inspirationskick att se och höra Michael diskutera test och nästa gång de skulle bjuda in deras chefer och andra få uppleva showen. För det kanske är det som är det bestående minnet när våra få “gurus” i branschen kommer på besök, det är ganska lite nytt men det paketeras och presenteras på sådant proffsigt sätt så att man inte kan slita sig.

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.