Myt #3: Agila team behöver inga testare

Agila team där programmerarna utvecklar kod med testdriven utveckling, automatiserar tester, använder sig av parprogrammering och kontinuerligt bygger och testar sin kodbas verkar vid första anblicken inte behöva testare.

Programmerarna står för kvaliteten och koden är vältestad. Som testare kan man till och med mötas av skepsis och motstånd när man försöker närma sig ett sådant team. Kan det vara så att testaren verkligen är överflödig?

Är myten “agila team behöver inga testare” sann?

 

Läs hela inlägget HÄR

Ett svar till Myt #3: Agila team behöver inga testare

  1. Intressant läsning!

    Eftersom man pratar mycket om aktiviteter och inte roller i det agila teamet, skulle ett team då kunna bestå av bara testare, som dessutom råkade vara kompetenta inom utveckling och då också skrev all kod? 😀

Kommentera