Kvalificerad programvaru­testare 400 Yh-poäng

Programvarutestare är ett av it-branschens mest kreativa och snabbast växande yrken. Genom att använda fantasi, problemlösningsförmåga och moderna testverktyg undersöker programvarutestaren allt från telekomsystem till mikrovågsugnar. Målet är att identifiera så många problem som möjligt innan produkten når slutanvändaren.

Programvarutestare är en yrke på stark frammarsch. Att programvaror är ordentligt testade innan de släpps är oerhört viktigt för att it-företagen ska kunna leverera lösningar av hög kvalitet. Många av deras kunder är beroende av att verksamhet och produktion kan pågå utan kostsamma driftsstopp.

 

Programvaror finns i allt fler produkter, vilket gör att verksamhetsområdet ständigt växer. Mobiltelefoner, tv-apparater, energisystem, personalsystem, webblösningar… listan kan göras lång.

För att klara av det utmanande yrket krävs att du som programvarutestare har ett gott systemtänkande, är flexibel och förstår komplexa sammanhang. Du får gott om användning för din kreativa förmåga när du utvecklar testmetoder och väljer ut viktiga delar av system som ska testas. Dessutom är förmågan att kommunicera och förklara testresultat för kunder och medarbetare mycket viktig.

 

Programvarutestare jobbar ofta i team och är med fördel med redan i planeringsstadiet för nya produkter. På senare år har det dykt upp allt fler företag som specialicerar sig på just programvarutestning, men det blir också allt vanligare att stora företag och myndigheter har egna testteam.

Eftersom behovet av kompetent personal är stort är det branschen själv som har varit med och skapat utbildningen. Det gör att du kan vara säker på att få de kunskaper som behövs på arbetsmarknaden.

 

Lärarna är hämtade från branschen och hela 21 veckor av totalt 80 är du ute på så kallad LIA – lärande i arbete ute på företagen. Du bygger därmed upp ett viktigt kontaktnät som du har nytta av efter avslutad utbildning. Utbildningen är förlagd till Compare testlab, Hammarö.

För mer information om utbildningen besök karlstad.se

Kontaktperson

Nina Jareke, utbildningsansvarig

054-540 16 07

nina.jareke@karlstad.se

About Jagge

IT - Konsult hos Claremont – Partner, styrelseledamot och bloggare på TestZonen - Styrelseledamot i SAST - Utbildare för Röda korset For more information contact me on linkedin.com/in/jagge