Det är dyrt att vara riktigt agil. Eller? – Jimmy Janlén

Att vara agil när man jobbar i Scrum betyder (bland annat) att man efter varje iteration har lyckats bygga en ny fungerande och värdefull version av produkten (eller systemet) som går att leverera till kund eller butik om man så önskar. Men att vara riktigt agil kostar. Eller?

För att varje sprint ska resultera i en nytt levererbart inkrement ställs det stora krav. Först måste vi ha lyckats bryta ner våra features så att de är tillräckligt små så att flera får plats i sprinten. Och med ”få plats” menar jag att man hinner med allt för att gå från idé till leverans, dvs. varje enskild feature ska designas, kodas, testas, dokumenteras och sammanfogas med helheten (allt enligt vår Definition of DONE for User Stories). Vi behöver dessutom känna oss trygga i att resten av systemet fortfarande fungerar och att vi inte har introducerat nya buggar.

Om vi förutsätter att vi har kontroll över våra IT-system och inte har några externa beroenden vad gäller testmiljöer och servar (vi är inte beroende av externa köer för att få något jobb gjort) så är det ändå inte helt trivialt att få till en leverans varje sprint.

Läs hela artikeln på Jimmy Janlens blogg

About Jagge

IT - Konsult hos Claremont – Partner, styrelseledamot och bloggare på TestZonen - Styrelseledamot i SAST - Utbildare för Röda korset For more information contact me on linkedin.com/in/jagge