Användbarhet i praktiken – Wiki

Användbarhet i praktiken handlar om hur du på ett enkelt sätt kan säkerställa att de webbplatser, system eller mobilapplikationer som du arbetar med blir enkla att använda och leder till de effekter som du vill få ut av dem.

Boken beskriver i första hand hur du bör lägga upp arbetet, och hur du kan göra för att t.ex. ta reda på vad användarna verkligen behöver, hur du bör utforma systemet, och hur du kan testa att det faktiskt funkar.

Avstampet sker i vår definition av användbarhet. Att en användbar tjänst skapar nytta både för användaren, och för den verksamhet som skapat den. Vi berättar varför detta är viktigt, och varför det fortfarande skapas massor av system som är krångliga att använda.

Wikiboken beskriver sedan hur man praktiskt kan jobba i projektför att säkerställa att den interaktiva produkt som man tar fram faktiskt leder till de avsedda effekterna; både för användarna och för de som står bakom tjänsten.

Användbarhet i praktiken

 

About Jagge

IT - Konsult hos Claremont – Partner, styrelseledamot och bloggare på TestZonen - Styrelseledamot i SAST - Utbildare för Röda korset For more information contact me on linkedin.com/in/jagge