En annorlunda kväll i Göteborg

Första SAST Väst mötet för året blev ett annorlunda möte på många olika sätt. Grundtesen var att låta deltagarna vara stjärnor i showen och ge varandra möjligheter att diskutera test för en kväll. Temat för kvällen var framtiden med följande perspektiv:

– Hur ser testarens framtida arbetsroll ut?
– Hur ser testning ut imorgon?
– Hur ser mjukvarutest ut om 10 år?
– Hur ökar vi värdet av test?
– SAST’s framtid?

Många intressanta ideer kom fram av de drygt 50 personer som hade letat sig till Avenyn denna tisdagskväll. Formen som vi som ordnade hade satt var att dela in deltagarna i mindre grupper där diskussionen sköttes av moderatorer från SAST Väst styrelsen och kvällens sponsor HiQ. Reflektionerna efter kvällen var mycket positiva, där många tyckte att vi skulle fortsätta med att göra sådana här aktiviteter och också sammanföra den vanliga formen med denna, såsom att t.ex. ha en föreläsning och sedan en diskussion i smågrupper om föreläsningens ämne.

Några av de ideer som jag hörde diskuteras var automatisering, benämningen på yrket och dess värde. Många var inne i agila projekt och dess utmaningar när det gäller test medan andra diskuterade krav och inte minst utvecklare.

För Er som inte kunde komma den här kvällen så hoppas vi att kunna göra något liknande framöver i någon form.

About Bengt

Bengt Augustsson Delägare av QualityMinds AB. Grundare av TestAdvance AB. Grundare av TestZonen.se.Medlem i Styrelsen SAST Väst. Bengt började arbeta med kvalitetssäkring och test 1999 och är specialiserad på testledning,testverktyg, testverktygsutveckling samt testautomatisering.